Patronul Thorsten Frei

PATRON

REPREZENTANT FEDERAL THORSTEN FREI

„‘Lumea prosperă pe oameni care trec peste și dincolo de chemarea datoriei’. Această propoziție a actorului german Ewald Balser descrie viu și succint în același timp că prosperitatea societății noastre și bunăstarea oamenilor nu pot fi planificate sau decretate de stat, ci trebuie susținute și lucrate de oamenii din societate. ca un intreg, per total.

Descrie foarte exact că binele nostru comun, de care putem fi foarte mândri și pe care ne invidiază multe țări din lume, rezultă mai ales din dorința fiecărui individ de a nu doar să se gândească la sine, ci și de a-i ajuta pe ceilalți și cel puțin să aducă o mică contribuție individuală la îmbunătățirea comunității locale.

Indiferent cât de mică ar părea munca voluntară a individului, cu o mulțime de peste 24 de milioane de cetățeni implicați în muncă voluntară, devine rapid clar ce semnificație socio-politică are voluntariatul în afara familiei, afacerilor și administrației publice din Germania.

Fostul președinte federal Joachim Gauck a declarat pe bună dreptate că „Orașele și comunitățile noastre nu ar fi viabile și probabil nu ar merita să trăiască fără cei care stau în consiliul raional sau în consiliul orașului pe bază de voluntariat, care au fondat asociații și s-au luptat în întâlniri. „Cea mai mare prioritate este angajamentul civic ca piatră de temelie a unei societăți funcționale, societatea noastră.

Un rol foarte central îl joacă socialul și solidaritatea oamenilor din lumea de astăzi, care este adesea denumită „societatea performanței” și este caracterizată de stres și ritm agitat. Grija reciprocă este o expresie vie a carității creștine, care a fost ferm ancorată în societatea noastră de secole.

Fundația ProKids VS și-a făcut, de asemenea, această organizație de caritate misiunea sa. A fost fondată în 2008 pentru a oferi copiilor dezavantajați social din Villingen-Schwenningen o masă adecvată la școală. De atunci, echipa lui Joachim Spitz a lucrat cu multe proiecte, chiar mai multă pasiune personală și multă transpirație pentru a se asigura că copiii defavorizați din Villingen-Schwenningen nu trebuie să fie pe margine, să fie în ochii tuturor, să li se ofere mai bine oportunități în viață și astfel, de asemenea, o copilărie puțin fericită.

Când Joachim Spitz m-a întrebat dacă aș dori să susțin proiectele fundației prin munca mea politică, mi-a fost imediat clar că aș dori să mă implic în fundație. Pentru că fiecare angajament personal față de ProKids poate fi măsurat în termeni concreti. Fiecare minut investit merită. Lucrul pentru ProKids face diferența. Acest lucru face viața mai bună pentru mulți copii. Asta contează pentru mine. Chiar dacă nu toți copiii sunt la fel și fiecare are talente diferite, ca societate bogată ar trebui să ne asigurăm că fiecare copil are un început bun și oportunități bune în viață, indiferent de buzunarele părinților.

Toată lumea poate aduce o contribuție, chiar și fără a investi mulți bani sau timp. De aceea, m-aș bucura foarte mult dacă ne-ați susține în viitor și ați deveni parte din ProKids.